top of page
hilde kwartet.jpg

Mijn droom kwam tot stand met medewerking van: 

Luc Hellinckx, site admin

Sander Muylaert, fotografie 150 hoeden

Hilde Lemey, fotografie  en auteur van de verhalen

Jopie Boersma, revisie

Kris Houthuys, redactie

Veerle Verleyen, creatieve ondersteuning 

Gerd Gabriels, opbouw mobiele tentoonstelling

en de VELE familieleden, collega’s, vrienden die vanuit alle windstreken hoofdtooien meebrachten om de collectie te verruimen.

Hiervoor nogmaals dank!!! 

HILDE LEMEY

“ Solidariteit is de tederheid der mensheid” Borges

 

Hilde Lemey behaalde een bachelor wiskunde-fysica-economie, misschien niet de beste keuze ooit. Maar met haar enthousiasme, sportiviteit, doorzettingsvermogen, humor en interesse in kinderen schreef Hilde een apart levensverhaal. Het onderwijsveld  in binnen- en buitenland is voor Hilde niet onbekend, haar agenda’s over de tuinactiviteiten en geslaagde kookavonden, lijsten van fietsritten/knooppunten, excel sheets met een inventaris van de boeken uit haar bibliotheek, verraden de veelzijdige interesses van Hilde. Fietsreizen en buitenlandse missies spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van de Wonderkamer- Kalpak en de georganiseerde activiteiten rond het thema: Hoed af … de Wereld.

Het is haar droom om een breder publiek onder te dompelen in de wereld van de etnische hoed en de vele verhalen hieraan verbonden. Een droom die wordt gerealiseerd met ondersteuning van haar vriend Luc Hellinckx én met dank aan dochter Liesbeth die op jeugdige leeftijd de vele escapades van haar mama naar het buitenland een plaats kon geven. 

bottom of page